استاد دانشگاه کراچی پاکستان تأکید کرد: ما اگر می خواهیم مسلمانان به عنوان یک قدرت اجازه ندهند که دشمنان به آنها ضربه بزنند، لازم است با توجه به دستورات اسلام و پیامبر(ص) اختلافات خود را فراموش کرده و بر محور وحدانیت خدا و رسالت پیامبر(ص) گرد هم آییم و باهم متحد شده، به شوکت گذشته خود بازگردیم و به قرآن و اهل بیت (ع) تمسک جوییم.
عمربوزکورد اندیشمند ترکیهای تاکیدکرد: تفاوت و تنوع را باید از جهت مثبت و آزادی اندیشه ارزیابی کرد. اگر از این منظر در نظر بگیریم، افقهای بزرگی پیش روی ما خواهد بود.
پژوهشگر ترکیهای اظهار داشت: صدای پای روشنفکری و قیام را در دورههای اخیر در جمهوری اسلامی ایران شنیدیم که در حال جدال با قویترین دشمنان اسلام در دنیا است و در عرصه تکنولوژی، در عرصه سلاح و موشک و دیگر عرصهها حقیقتا در سطح رقابت با دیگر کشورهاست.
امام جمعه اهل سنت کرمانشاه تصریح کرد: علیرغم اینکه هر مسلمانی، در هر جایی و در هر کشوری چه مذهب و چه مسلکی دارد، مسلک و مذهب نباید مانع وحدت و اتحاد امت اسلامی شود. پس اگر ما بخواهیم با همزیستی در کنار یکدیگر، ارزشهای اسلامی را احیا کنیم، لازم است که به قرآن و پیامبر(ص) رجوع کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدی تسخیری، معاون ارتباطات و امور بیناللمل دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار داشت: خداوند متعال تقدیر و مشیت را اینگونه رقم زده است که جامعه اسلامی به عنوان یک الگو برای تمام جوامع بشری دیگر مطرح گردد.
استاد دانشگاه عراق با بیان اینکه رسول خدا(ص) دو ستون را برای وحدت امت اسلامی و نجات آن از گمراهی و تفرقه مشخص کرده اند، گفت: آن دو ستون، قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام هستند چراکه در سیره این دو گوهر میتوان اصل وحدت اسلامی را به وضوح مشاهده کرد.
رئیس هیئت موسس اتحادیه جهانی تقریب نهاد ایثارگران گفت: ذات آدمها به طور طبیعی دارای تفاوتهایی هستند، ولی ما باید حواسمان جمع باشد که از این تفاوتها برای به جان هم انداختن ماها استفاده نشود،باید هوشیار بوده و تحمل و خویشتنداری داشته باشیم و در این مورد فرهنگسازی کنیم.
امام جمعه قزوین به جای آوردن حق جهاد، تلاوت و تقوا را سه ویژگی انسان مومن خواند و تاکیدکرد: «اگر کسی این سه حق را به خوبی انجام داد، خدای متعال او را در شایستگی عرصه ایمان میبیند».
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه برای رسیدن به انسجام مطلوب باید عمل مشترک و همکاری مشترک را در بین کشورهای اسلامی گسترش دهیم، گفت: اگر کشورهای اسلامی از امکانات یکدیگر با خبر باشند و باب اقتصادی را توسعه دهند، میتوانند به موفقیت و همکاری های جدید دست یابند.
فرحناز کرد زابلی، بانوی فعال فرهنگی زاهدان از استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و غرب غارتگر به عنوان منشأ اصلی نزاعها، قتل و غارتهای موجود در کشورهای اسلامی و همچنین بین کشورهای اسلامی نام برد.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان بیان داشت: باید فریاد همه کسانی که مسیحی، یهودی، زرتشتی و مسلمان و خداباور هستند، بلند شود و این دادخواست را داشته باشند که نباید به ارزش های دینی توهین شود. این در حالی است که دشمنان برنامه دارند تا جایگاه معنوی دین را پایین بیاورند و اعتقادات جوانان را متزلزل کنند.
عضو ارشد جماعت اهل حدیث پاکستان اظهار داشت: دین اسلام از همان ابتدا به وسیله رسول خدا(ص) مسلمانان را حول محور وحدت دعوت کرده است تا به سوی کلمه ای که در میان آنها مشترک است، حرکت کنند.
دکتر حسن ماوردی تاکید کرد: مسلمانان باید از شک و تردید و گمان بَد نسبت به یکدیگر پرهیز کنند؛ کما اینکه خداوند متعال در قرآن کریم به این مسئله اشاره کرده است.
مدیر دفتر تقریب دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه تاکید کرد: اگر انسانها، مذاهب و اقوام مختلف با هدف رسیدن به حق و حقیقت درکنار هم جمع شوند، با رعایت آداب اختلاف، قدمی به سوی تمدن نوین اسلامی برمیدارند.
حجت الاسلام زاملی موسوی با بیان اینکه تفرقه به منزله ضعف و مرگِ امت اسلامی است، تأکید کرد: صهیونیسم جهانی تمام تلاش خود را برای تفرقهافکنی میان مسلمانان و ایجاد شکاف و جدایی میان آنها به کار بسته است.